luni, 15 iulie 2013

Viata unui corporatist.

Ce este o corporatie?

O firma multimationala cu sediu obligatoriu in Pipera. 
Ce n-are sediu in Pipera nu se numeste nici multinationala, nici corporatie...practic nu exista! 
Poti sa ai si doi angajati, esti in Pipera, existi multinational!!!
Densitatea cea mai mare din...lume de corporatisti pe mp e in Pipera, nu Hong Kong, nu New York, in special dimineatza in statia de metrou, o densitate care uneori o depaseste pe cea a Chinei, in materie de locuitori.

De ce in Pipera?

Pentru ca in acest regat, stat independent cu moneda proprie - coroana pipereana, chiria este atat de mica...mica, mica, da mica de tot, incat toti smecherii astia, presedinti de multihipershmeganationale isi inchiriaza birouri sa-si chinuie bietu' deja devenit cetatzean piperean fara voia lui, sa faca pana la munca intre 45-60 de minute de la domiciliul stabil sau inchiriat din Bucuresti.

Ce este un corporatist?

Locuitor fara vointa lui, aproape rezident al regatului Pipera!

Feluri de corporatisti:
Corporatistul normal 80% - muncitor la locul lui, cu capul plin de promisiuni si avantaje 'virtuale', oferite de catre corporatistul sefutz.

Corporatistul sefutz 10%- fost corporatist normal, cu vointa de fier si rabdare de platina, cu capul plin de promisiuni si avantaje 'virtuale' oferite de catre corporatistul sef...i se da impresia ca e Gepetto, dar de fapt e Pinocchio.

Corporatistul sef 10% - e nascut sef! Nasterea are loc printr-o pila puternica, o lingere de cur pe timp indelungat( un fel de credit ipotecar, numai ca in loc de rate lingi cururi si in loc de casa iei functie - gen creditul 'prima limba') sau o spagutza rezonabila la persoana potrivita. Nu conteaza ca esti prost...ca nu stii sa vorbesti corect romana, ca nu stii nicio limba straina si intrebi daca forsalele sunt prajituri, ca tu crezi ca windows office-ul este un birou care da mailuri si scrie scrisori pentru tine, te nasti sef!!! ...si bineinteles cu capul plin de promisiuni si avantaje 'virtuale' de la corporatistul tatuca.

Corporatistul tatuca...sau Tatuca - asta e numai unu. Astia sunt aproape la fel de rari ca si minotaurii - inca nu s-au inventat definitii pentru tatuca, el presidente si ala care are asistenta mijto! Ce se stie sigur despre acest specimen e ca are domiciliu stabil pe buletin in regatul Piperian. El e Gepetto!

What happends in Vegas, stays in Vegas! What happends in Pipera, never happend!

Acum ca am delimitat putin lucrurile, sa vedem cum decurge prima zi din viata unui corporatist!...in post-ul urmator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu